Yoko Ono - Agern

Yoko Ono – Agern

Jeg er én af de, vist nok, ret få John Lennon- og Beatles-fans, der aldrig har haft et problem med Yoko Ono. Bortset fra en oprigtig nysgerrighed på hendes avantgarde kunst (både før og efter hendes møde med John Lennon), så fatter jeg faktisk godt, hvorfor en mand som ham kunne forelske sig i en kvinde som hende.
Rengøring del III
Prøv at lade være med at sige noget negativt om nogen:
a) i tre dage

  1. b) i 45 dage
  2. c) i tre måneder

Se, hvad der sker med dit liv.
Agern trækker med sin korte instruktioner i/øvelser til at tænke over Livet (og sig selv) tråde tilbage til hendes 1964´er bog, Grapefruit, og fortæller mig, hvad Lennon formentlig faldt for: Yoko Onos tagen eksistentielle emner op, hendes zen-inspirede enkelthed; hendes handlings-orienterede kunst, hendes humor og hendes evne til at tænke på tværs af domæner.

 

Dans del III

Tag dine bukser af,

Før du slås.

 

Yoko Ono skriver enkelt og poetisk, i en meditativ tone, med smil og glimt i øjet, og får i hvert fald mig som læser til at stoppe en del op undervejs og reflektere. Hun prædiker nemlig ikke, men inviterer med spørgsmål, forslag og opfordringer til, at vi selv kan undersøge. Hun siger selv, at hun planter frø, og lader man som læser dem gro bare lidt, så er her inspiration til nye perspektiver på sig selv, til anderledes måder at anskue livet på, og til at helt konkret at lægge nakken tilbage og se på skyernes foranderlige dans, rummet imellem dem, uendeligheden og samtidigt mærke egen iboende stilhed midt imellem tanker, følelser og sanseindtryk.

 

Afsløringer (uddrag)

Velsignet er du, for hvad du er.

Du er et hav af godhed, et hav af kærlighed.

Tæl dine velsignelser hver dag,

For de er din beskyttelse mod det,

Som står imellem dig, og det, du ikke ønsker.

 

Bogen er en opsamling på en event fra 1996-97, hvor Yoko Ono 100 dage i træk offentliggjorde disse instruktioner/øvelser på internettet. De fungerer helt fremragende samlet i denne lille bog, og ledsages af forfatterens egne, velfungerende svævende priktegninger.

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Ét svar til “Yoko Ono – Agern”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *