Sophie Dupont – Værker 2007-2018

Kroppen trækker vejret ét åndedrag ad gangen. Kroppen er levende. Den bevæger sig. Den står stille. Vi tager den for givet, selvom kroppen skal dø. Den er midlertidig, men vil efterlade sig et ekko i rummet.

Som tidligere danser har Sophie Dupont som kunstner et meget tydeligt forhold til kroppen og dens væren og væsen. Tydeligst er det i hendes performances, men også i hendes abstrakte malerier og grafiker er kroppen til stede. Alle værker har hendes performance i sig.

Vores kroppe er sat i en horisontal, figurativ timelighed, men mennesket er også en vertikal, abstrakt evighed. Vi er sammensatte væsener i hver vores virkelighed. Vi er direkte og samtidigt hemmelighedsfulde. Vi er midlertidige, men efterlader os aftryk.

Dupont stiller spørgsmål til de ting, vi tager som selvfølgelige. Hun gentager, gentager og gentager, og skaber dermed noget både poetisk, sansende, kropsligt og noget eksistentielt mediterende, der er udenfor tid og rum.

Det er første gang, man kan se en større samling af Duponts keramik, grafiker og malerier. Du kan se – og evt. købe – Duponts værker i Birthe Laursen Art Room på Gammel Kongevej 127 nu og en måneds tid frem.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *