Lene Andersen – Fremtidens velfærd

Lene Andersen har skrevet en lille bog på 82 små sider, men den er skarp, vigtig og god at blive klog på, hvis man interesserer sig for, hvor bio-, nano-, info- og kognitive teknologier bevæger verden hen sammen med droner og 3D/4D-printere… og dét bør du interessere dig for!

For verden er under store omvæltninger – udover de store miljøudfordringer og migrationsbølgerne af mennesker, der flytter sig på tværs af ikke kun lande men kontinenter, så er konsekvenserne af den 4. industrielle revolution, vi står i begyndelsen af (jvf. de ovennævnte teknologier), at vores samfund vil blive fundamentalt ændrede. Ikke om 200 år, ikke om 100 år, ikke om 50 år, men inden for de kommende årtier.

Mange jobs, vi i dag tager for givne, vil snart være væk. Det faktum rejser mængder af spørgsmål: Hvad skal vi leve af (prækariatet er ligesom working poors og deciderede arbejdsløse støt voksende)? Hvordan kan et nyt vækstbegreb se ud? Hvordan sikrer vi et (slags?) skattegrundlag til fællesskabets funktioner (uddannelse, sundhed, infrastruktur mv.). Hvad har vi af løsninger på udfordringerne med miljø og migration? Hvilke færdigheder og kompetencer skal vi vores børn og unge have med sig fra deres uddannelser? Hvordan sørger vi for, at vi ikke strander foran en skærm (vi er junkies allerede nærmest), men holder (nogle steder skal de genoplives!) liv i vores lokalsamfund? Hvordan undgår vi, at ejerne af de elektroniske medier ikke misbruger deres magt (mere end de allerede gør…)?

Og helt grundlæggende: Hvordan sikrer vi et værdigt og meningsfuldt liv for os selv og hinanden?

Begynd med denne lille bog, og gå så på hugst i resten af Andersens forfatterskab.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Lene Andersen – Fremtidens velfærd”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *