Khandro Rinpoche

Khandro Rinpoche – This Precious Life


Jeg har heldigvis haft fornøjelsen af at modtage undervisning af Khandro Rinpoche, og kan derfor konstatere, at hun også på skrift er klar, tydelig og direkte i hendes formidling.

Khandro Rinpoches belæringer i denne bog tager udgangspunkt i de fire sandheder om vores eksistens:

  1. Menneskelivet er uerstatteligt dyrebart (kun mennesket har mulighed for oplysning og potentialet til at vie sit liv til at være til gavn for andre).
  2. Altings forgængelighed og dødens uundgåelighed (hvilket hjælper os til at leve hvert øjeblik så meningsfuldt som muligt).
  3. Lidelse er uomgængelig (hvorfor behovet for at udvikle medfølelse for andres lidelser er essentielt).
  4. Alle tanker, ord og handlinger har en konsekvens, hvilket tydeliggør hvordan vi fastholder os selv i lidelse eller sætter os selv fri (karma – loven om årsag og virkning).

 

Dét gør bogen til en logisk opbygget indføring i buddhistisk filosofi. Men den er mere end det. For Khandro Rinpoches version er ikke kun levende og energisk, præget af hendes indsigt i vestlig og moderne kultur, men også nuanceret. En række steder forklarer hun fx forskellen på forskellige forståelser/indsigter afhængigt af, hvilken buddhistisk retning, man læser teksten igennem. Det vil sige, hun fremlægger sravaka-, mahayana og vrajayana tolkninger på samme emne. Det er nørdet dejligt, og afgørende vigtigt for dybere indsigter i filosofien.

Khandro Rinpoche er født i 1967, og hører dermed til ‘de unge’ tibetanske lærere. Det er min overbevisning, at hun er blandt de bedste af de unge.

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *