H. C. McEntire – Lionheart

Country-queer?

Dét udtryk lyder formentlig for mærkeligt til at dække over et egentligt eksisterende udtryk (og jeg ved heller ikke om det gør?) – men Heather C. McEntires første udspil som solist (´Lionheart´) ér helt rigtigt eksisterende og reelt godt!

Hvis du er til americana. Hvis du har en melankolsk åre i dig. Hvis du er til den amerikanske singer-songwriter tradition fra syden. Så lyt.

Hun er til kvinder, og det er gennemgående tema i sangene, der og har filosofiske og lettere religiøse lag i rejserne ned af støvende veje langt fra storbyen, dybe dale og menneskehjerter. Det giver en kant. En varme. Og en dybde.

Kun et par steder er den klassiske country-sound i nærheden at at være næsten for tæt på overfladen efter min smag, men første nummer (A lamb, a dove) er en decideret, lille åbenbaring af en hymne, albummets afsluttende nummer (Dress in the dark) er decideret stærkt , og ind imellem en række rigtig gode sange med ´When you come for me´, som en af de bedste.

Smuk, smuk stemme. Gode melodier. En gennemgående, varm blødhed i arrangementerne. Og så dét med næsten som lesbisk at tage sit liv stoisk tilbage i den sydende amerikanske syd, hvor hun er født og opvokset, ved at spille country-americana (tror ikke lige, at det er i dét miljø, at repræsentationen af homoseksuelle er allerhøjst…). Der er en rolig styrke i hende. Den løber lige neden under det hele. Som en ustoppelig strøm, der ikke behøver gøre væsen af sig.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *